Proeflessen Kizomba in Leeuwarden
19 februari 2018

Salsa Romos pakt groots uit tijdens lustrum!

September 2011 opende Salsa Romos het dansseizoen met een onverwachte, wervelende start op de grens van Groningen en Friesland. De woonplaats van de twee bevlogen initiatiefnemers uit Grijpskerk, bleek al snel te klein voor de enthousiaste plannen.
Bijna vijf jaar later komt het eerste lustrum in zicht en heeft deze dansschool een eigen plekje verworven in Noord-Nederland, met een brede naamsbekendheid. De passie voor de Salsa spat er nog altijd vanaf, duidelijk voelbaar voor de cursisten die in grote getale naar de school komen om de Salsa te leren, de cultuur te proeven en met veel plezier een stukje Cuba naar Nederland halen.

Inmiddels heeft de dansvloer zich verplaatst naar Leeuwarden waar de dansschool zich beter kon ontplooien. Honderden cursisten bezochten de dansschool om hun eerste danspasjes te maken om voor altijd met het salsavirus besmet te raken.  Op donderdag- en vrijdagavond stroomt de zaal vol. In duo’s dansen de cursisten op de opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. ‘Wij dansen zoals ze op Cuba ook dansen,’ legt Robin, één van de initiatiefnemers, enthousiast uit. ‘De man als de macho die de dame probeert te verleiden en de vrouw die laat zien hoe mooi zij is.’ Zijn danspartner en vriendin vult aan: ‘Het is sierlijk, elegant en straalt bovenal passie en plezier uit. Dit plezier is bij de cursisten van het gezicht af te lezen.’

Natuurlijk vormt techniek de basis, maar Salsa is vooral een hele sociale dans. Het is ook heel mooi om te zien hoe cursisten gaandeweg meer zelfvertrouwen krijgen en ongedwongen gaan genieten van dans en muziek. Het is een vorm van ontspanning en een taal waarin iedereen zich kan uitspreken en zichzelf kan zijn. Deze elementen gebruikten de oprichters al vanaf de start, vijf jaar geleden, en met succes! Hoogtepunten als het organiseren van de eerste voorronde ooit van een NK Salsa in Noord-Nederland en grootse Latin feesten zijn hier voorbeelden van. Maar ook de Ondernemersprijs van Salsa Platform is een bevestiging dat ze zonder twijfel de juiste weg zijn ingeslagen!

Komend jaar is een uniek jaar voor de jonge ondernemers en staat het lustrum centraal met speciale acties. Als nooit tevoren bruist Salsa Romos van energie en steekt deze in nieuwe uitdagende activiteiten. De focus ligt nu eerst op september en velen kunnen niet  wachten tot het nieuwe seizoen weer van start gaat, waaronder zijzelf! De cursist staat centraal bij het verzorgen van intensieve, gezellige, inspannende, leerzame, leuke ontmoetingen.

 

Elke donderdag Dance Centre Omar Smids Ampèrestraat 6
19:15u – 20:15u Salsa (beginners)
20:15u – 21:15u Salsa (midden)
21:15u – 22:15u Salsa (gevorderd)
Elke vrijdag Wijkcentrum De Frosk Salomonszegel 99
Zaal 1 19:30u – 20:30u Salsa (beginners)
20:30u – 21:30u Salsa (beginners II)
21:30u – 22:30u Bachata (open level
Zaal 2 19:30u – 20:30u Semba (beginners)
20:30u – 21:30u Kizomba Experimental