Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GRATIS proeflessen – vrijdag 14 april!

14 april 2017 @ 18:30 - 22:00

13 & 14 april:
Gratis proeflessen Salsa Leeuwarden

Wilde je altijd al leren dansen? Dan is hier de unieke kans om bij ons GRATIS kennis te maken met de zwoele Kizomba, vrolijke Semba, Cubaanse Cha Cha Cha, uitdagende Bachata, of natuurlijk dé Cubaanse Salsa. We bieden het jullie allemaal!

Met of zonder partner kun je geheel vrijblijvend langskomen voor een gezellige proefles met heerlijke muziek! Ook instromers zijn van harte welkom!
Bekijk hier het volledige lesrooster!

Latijns-Amerika staat bekend om zijn temperament en passie. Dit komt ten volle tot uitdrukking in deze, van oudsher, Cubaanse salsa. De muziek sluit hier naadloos bij aan met duidelijk herkenbare ritmes en voordat je het weet swing je mee en ben je verloren op onze intensieve, maar vooral gezellige lesavonden.

Tijdens de lessen leer je:
– de juiste technieken
– correct leiden en volgen
– dansen op gevoel
– samen dansen als één
– leuke figuren en passen die je met zelf vertrouwen op ieder feest kunt dansen.

Kom langs, neem je partner, familielid of andere bekende mee. Onze gemotiveerde leraren geven veel persoonlijke aandacht en voordat je het weet ben je helemaal in de ban.

Programma donderdag
Ampèrestraat 6

De donderdag is speciaal voor dansers met danservaring. Mocht je al langer Salsa dansen en op de donderdag willen instromen, stuur ons dan gerust een mail; info@salsaromos.nl

Salsa Midden
19:15 – 20:15

Salsa half gevorderd
20:15 – 21:15

Salsa gevorderd
21:15 – 22:15

Programma vrijdag
Salomonszegel 99

Bachata
18:30 – 19:30

Bachata vindt zijn oorsprong in de Dominicaanse Republiek en wekt vooral een romantisch gevoel op bij de dansers. De complexe draaien die de Salsa wel kent, worden in deze stijl nauwelijks gemaakt. Bij de Bachata wordt op iedere tel gedanst, waarbij de 4e tel extra wordt bekrachtigd in de muziek! Bachata wordt veel gemixt met andere stijlen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan ook eens onze blog!

Salsa beginners
19:30 – 20:30

De Latijns-Amerikaanse dans, die zijn oorsprong vindt in Cuba, werd van oudsher gebruikt om het groepsgevoel binnen de samenleving te versterken. Het was niet alleen een mooie vorm van ontspanning voor de armere bevolking, maar ook een taal waarin iedereen zich kon uitspreken en zichzelf kon zijn.
Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten voeren over het algemeen de basispas uit met enkele varianten.
De naam ‘’Salsa’’ is afgeleid van een populair radioprogramma dat gesponsord werd door een fabrikant van pikante tomatensaus. Salsa is dan ook één van de pikantere dansen uit de Latijns-Amerikaanse dansen.

Salsa beginners II & III
20:30 – 21:30

Voor de iets meer gevorderde dansers onder ons, hebben we de Salsa beginners II en III. Dit is voor de dansers die de basis reeds beheersen. Ben je een instromer en wil je graag op vrijdag komen dansen? Stuur ons dan een mail op info@salsaromos.nl. We nodigen je dan van harte uit om een keer mee te doen, zodat we nader kunnen bepalen in welke groep je het beste kunt gaan dansen. Mocht er op de vrijdag geen groep zijn die bij jouw niveau past, dan is er ook een mogelijkheid om bij een groep op donderdag aan te sluiten.

Gratis workshop Fanaticos & vrij dansen!
Vanaf 21:30u

Als afsluiting van de vrijdagavond bieden we jullie wekelijks een GRATIS workshop. Na de workshop is er de mogelijkheid om het geleerde in de praktijk te brengen, tijdens het vrij dansen. Mocht je een verzoekje hebben, dan is dat mogelijk! Iedereen is van harte welkom!

Salsa Romos – De gezelligste dansschool van Leeuwarden

Bekijk alle foto’s in het album op onze Facebookpagina.

Gegevens

Datum:
14 april 2017
Tijd:
18:30 - 22:00

Locatie

Wijkcentrum de Froskenburch
Salomonszegel 99
Leeuwarden, 8935 SC Nederland
+ Google Maps