Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Latin Congres – vrijdag 23 december

23 december 2016 @ 18:30 - 24 december 2016 @ 01:00

€5
Salsa - Leeuwarden - Party

vrijdag 23 december:
Latin Congres Leeuwarden

Naast de wekelijkse lessen bieden wij verschillende evenementen aan waarbij je de geleerde dansen in de praktijk kunt brengen en om extra te oefenen. En nu organiseren wij voor het eerst een heus Latin Congres! Gezelligheid staat hierbij centraal met als uitgangspunt samen plezier maken! En zeg nou zelf, 5 euro is toch niet veel voor een avond vol met workshops? De workshops beginnen om 18:30u en duren tot ongeveer 22:00u.

⚠De gevarieerde workshops worden gegeven in één gebouw in twee aparte zalen. Het aansluitende feest zal ook in deze twee zalen gehouden worden met ieder een eigen thema.

Programma zaal 1 (beneden)

Salsaton en pareja
18:30 – 19:30 

Zoals Salsaton al doet vermoeden is het een fusion tussen Salsa en Reggaeton, maar ook vele andere stijlen zijn hierin terug te vinden zoals, Afro Cubano, Breakdance, Poppin en Locking. De in 1990 ontstane dans deed omstreeks 2000 zijn intrede in Europa en werd met name erg populair met de combinatie van de populaire muziekgenre Reggaeton. Bij deze workshop is enige salsa-ervaring gewenst en we zullen in koppels (parejas) dansen.

Bachata Sensual
19:45 – 20:45

Bachata vindt zijn oorsprong op de Dominicaanse Republiek en wekt vooral een exotisch en sensueel gevoel op bij de dansers. Bij de workshop zal het meeste aandacht zijn voor dit laatste facet. Deze stijl is gebaseerd op muzikaliteit en bestaat uit figuren van vloeiende bewegingen, afgewisseld met strakke lichaam isolaties. De muziek zal hier naadloos bij aansluiten. .

Salsa con estilo
21:00 – 22:00

Letterlijk vertaald betekent dit Salsa met stijl. De authentieke stijl komt uit de Cubaanse Son. Ze is rijk aan inhoud, en heeft diverse vormen, van speels tot stijlvol. Cubaanse Salsa wordt over het algemeen gezien als de meest aangename Salsa stijl en bestaat uit veel meer dan alleen maar draaien en figuren; desplazamientos (verplaatsingen over de dansvloer en bewegingen om elkaar heen) zijn wezenlijke bestanddelen en zorgen voor een grote variëteit.

De rijkdom is het dansen met elkaar, met een grotere variëteit aan soorten dansbewegingen, die samen een mooi geheel vormen. Met deze uitgangspunten wordt je tijdens de workshop uitgedaagd a.d.h.v. verschillende figuren.

Salsa Party
Aanvang  22:00 

Als afsluiting van deze avond zal er de mogelijkheid zijn voor iedereen om vrij te dansen! Natuurlijk draaien we weer de de hotste Salsa, swingende Timba, opzwepende Salsaton en de beste Bachata. Zowel de workshops als het feest zijn voor een ieder toegankelijk en garanderen een geslaagde avond!

Programma zaal 2 (boven)

Cuban Cha Cha Cha
18:30 – 19:30 

De Cha Cha Cha (kortweg Cha cha of triple Mambo) is ontstaan in Cuba en wordt hedendaags nog steeds gedanst. Deze dans wijkt af van de geëvalueerde vorm die vaak terug komt in het Moderne dansen. Tijdens deze workshop dans je individueel en kun je kennismaken met deze prachtige dans.

Kizomba Improvers
19:45 – 20:45

Wanneer je de basis van de Kizomba reeds onder de knie hebt, kun je hier je kennis uitbreiden over technieken en figuren. De nadruk zal liggen op de geleerde vaardigheden, het vertalen van de muziek en spelen met de muziek.

Kizomba Beginners
21:00 – 22:00

Als het op Kizomba aankomt, kunnen we gerust spreken van een gevoelsdans. Je kunt beschikken over pasjes, maar de dans komt pas echt tot leven wanneer je je gevoel er in durft te leggen en los durft te laten. Bij deze workshop, speciaal voor beginners, ligt de focus op de basis techniek, gewichtsverplaatsing, gevoel en muziek.

Kizomba Party
Aanvang  22:00 

Als afsluiting van deze avond zal er de mogelijkheid zijn voor de Kizomba lovers om het geleerde in de praktijk te brengen. Kizomba wordt afgewisseld met Semba en Bachata Sensual. Verzoekjes kunnen van tevoren worden ingediend. Komt allen!

Jong & oud
Unieke sfeer
Gezond
Gezellig
Leuk!
Uitdagend
Dansen
Verslavend

Salsa Romos

Salsa Romos is een dansschool die verschillende dansstijlen aanbiedt, zoals salsa, kizomba en bachata. De lessen worden verzorgd op twee verschillende accommodaties, namelijk bij Omar Smids (Ampèrestraat 6) en in Wijkcentrum de Froskenburch (Salomonszegel 99). Beide locaties bevinden zich in Leeuwarden en bieden genoeg ruimte om gezellige dansavonden en feesten te organiseren. Naast de New Year’s Salsa Party is er ook ieder jaar rond Pasen een groot salsa feest. Uiteraard sluiten wij voor de zomer altijd af met een knallend eindfeest. Buiten de reguliere lessen proberen wij onze cursisten zoveel mogelijk de kans te geven om te oefenen. Dit kan voor -en na de lessen, maar ook op de verschillende soosavonden die wij zoveel mogelijk proberen aan te bieden.

Salsa Romos – De gezelligste dansschool van Leeuwarden

Gegevens

Begin:
23 december 2016 @ 18:30
Einde:
24 december 2016 @ 01:00
Kosten:
€5
Site:
https://www.facebook.com/events/567712733429423/

Locatie