Bachata is Bachata, toch?
11 juni 2020
Gratis proeflessen Salsa in Leeuwarden (Friesland)
10 maart 2024

Gezonder en gelukkiger leven? Let’s Dance!

Het Bachata en Salsa filmpje in Leeuwarden viel erg in de smaak! Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom zijn er mensen die heel enthousiast zijn over muziek en dans en anderen minder? En hoe kun je je vriend, vriendin, kennis of familielid nu overhalen om ook mee te gaan in deze gezonde en swingende vibe?

Voel je je sexy als je danst? Zou je dat graag willen.. op een gezonde manier bewegen? Dat zou heel goed mogelijk kunnen zijn! Dansen is namelijk een primair instinct, wijst onderzoek uit. Eeuwen geleden kwamen mensen al samen om ritmisch te bewegen, en dat was niet zonder reden..!

Dat dansen een gezonde en swingende manier van bewegen is, weten we als het goed is allemaal, maar… Er is meer!

Salsa Romos in Town!

☀ Super trots.. Friesland kan natuurlijk niet achterblijven.. ☀Ook willen leren dansen op de bekendste en leukste (of de net iets mindere.. ;) ) latinnummers? Dit is je kans! Met of zonder partner kun je geheel vrijblijvend langskomen voor een gezellige proefles met heerlijke muziek. Ook voor mensen met danservaring is het ideaal om weer te beginnen en de unieke sfeer te proeven! 🎶Vraag vrienden en vriendinnen mee en kom gezellig langs om de sfeer van Cuba te beleven! Wacht niet langer en kom langs voor een GRATIS proefles.❗ Nu met extreem voordelige prijzen! ⚠➡️ Donderdag 7 september – Dance Centre Omar Smids➡️ Vrijdag 8 september – Wijkcentrum Aldlân De FroskenburchCheck it now:✰★Gratis proeflessen Salsa Leeuwarden★✰https://www.facebook.com/events/135895070323185Mocht dit niet uitkomen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Geplaatst door Salsa Romos op Dinsdag 8 augustus 2017

Geschiedenis

De voorvaderen die goed gevoel hadden voor ritme, hadden evolutionair gezien een voorsprong. Wanneer mensen dichtbij elkaar komen, voelen ze volgens professor Émile Durkheim een soort ‘elektriciteit’. Die sensatie zorgt ervoor dat je blij wordt, claimt hij.

Hedendaags associëren we dit met een feestje en plezier. Denk maar aan Grease; it’s electrifying! Iedereen die danst heeft zijn eigen ervaring tijdens het feest: je beweegt, bevindt je in een avontuur en maakt een persoonlijke ontwikkeling door.

Dansen is niet alleen een manier om een potentiële levenspartner op te duikelen, ook in religie komt dans vaak terug. Denk bijvoorbeeld aan de wereldbekende gospelmuziek. Maar ook in een echt dansland als Cuba wordt al sinds mensenheugenis gedanst. Son, Rumba maar ook zeker Salsa worden van oudsher gebruikt om het groepsgevoel binnen de samenleving te versterken. Het is niet alleen een mooie vorm van ontspanning voor de arme bevolking, maar ook een taal waarin iedereen zich kan uitspreken en zichzelf kan zijn.

‘Achterblijvers’

In Nederland blijven we vaak nog achter op deze aspecten. “Aaaah, even lekker een week ontstressen aan het zwembad”, denk je. Maar je denkt verkeerd, zegt ‘s Nederlands beroemdste neurowetenschapper Erik Scherder. Omgaan met stress van alledag, doe je wél doormiddel van bewegen en muziek! En laten dat nou nét de dingen zijn die wij graag combineren!

Maar waarom blijven wij zo achter in de huidige westerse maatschappij? Volgens psychiater Dirk de Wachter is ons hoofddoel in het leven om gelukkig te zijn. In het westen ligt echter de focus met name op het verwerven van goederen. Hierbij verliezen we het contact met elkaar en indirect met onszelf. We zoeken dit nu op andere plekken maar vaak zonder resultaat.

Wij sluiten ons dan ook graag aan bij de filosofie van de Cubanen. Daar waar mensen zichzelf snel voorbij lopen en geen tijd meer hebben om echt te genieten, bieden we een ideale uitvlucht. Waarom zou je niet op een swingende manier in het leven staan? Je hebt niets te verliezen en vooral heel veel te winnen!

Latijns-Amerika staat bekend om zijn sfeer, gezelligheid, temperament en passie. Dit komt ten volle tot uitdrukking in de vele dansen die deze regio rijk is. De muziek sluit hier naadloos bij aan met duidelijk herkenbare ritmes en voordat je het weet swing je mee en ben je verloren op intensieve, maar vooral gezellige lesavonden.

Conclusie

Kortom.. Dansen is hartstikke gezond, voor lichaam en geest! Waar wacht je dan nog op? Met de unieke sfeer wordt er de mogelijkheid geboden om bijeen te komen en te genieten van een avondje Latijns-Amerikaanse dans en muziek. De eerste keer is helemaal gratis en we hopen je snel te mogen verwelkomen!

✰★Gratis proeflessen Salsa Leeuwarden★✰

🎉Cubaanse artiesten staan erom bekend dat ze flink experimenteren door verschillende stijlen te mixen, waardoor je vaak een interessante fusion krijgt. Zo wordt Timba, de muziek waar veel Cubaanse Salsa op wordt gedanst, wel de innovatieve versie van de Salsa genoemd. Wij bieden dan ook genoeg uitdaging op elke niveau!
Iedereen is welkom en wij hebben er weer zin in!