Cursusinfo

 Tijdens de lessen (12 lessen per cursus) worden de passen en figuren stapsgewijs aangeleerd. Het is niet verplicht om met een vaste partner naar de lessen te komen. Naast deze wekelijkse lessen bieden wij verschillende evenementen aan waarbij je de geleerde dansen in de praktijk kunt brengen en om extra te oefenen. Gezelligheid staat hierbij centraal met als uitgangspunt samen plezier maken!

Elke donderdag - proefles op 5 septemberBuorren 13a, Goutum
Zaal 119:00u - 20:00uSalsa (Beginners NIEUW)
20:00u - 21:00uSalsa (Midden +)
21:00u - 22:00uSalsa (Beginners III)
Zaal 219:00u - 20:00uBachata Nueva (Improvers)
20:00u - 21:00uBachata (Beginners NIEUW)
Elke vrijdag - proefles op 6 septemberWijkcentrum Camminghaburen - Lieuwenburg 2
Zaal 119:00u - 20:00uSalsa (Beginners NIEUW)
20:00u - 21:00uSalsa (Midden I)
21:00u - 22:00uSalsa (Vergevorderd)
Zaal 219:00u - 20:00uBachata (Beginners II/III)
20:00u - 21:00uBachata Sensual (Intermediate)
21:00u - 22:00uKizomba (Beginners II/III)

Door speciale samenwerkingen kunnen wij voor een voordelig tarief, kwaliteit en gezelligheid combineren!

Eén cursus (Salsa/Bachata/Kizomba): € 95,- p.p. (12 lessen)
Koppelprijs: € 175,- (12 lessen)
Combikorting: Dans je Salsa en wil je ook Bachata/Kizomba volgen?
Dan ontvang je €10 korting op je tweede cursus (per persoon of per koppel)!
Let op: beginners II/III is voor dansers die reeds beginners I (en  evt II) voltooid hebben.

Opgave met partner heeft voorkeur, maar is niet verplicht.

Kom langs en laat je besmetten met het Salsa virus!

 • Christine
  Gezellig, leuk, leerzaam en veel mogelijkheid om te groeien binnen het dansen door goede tips en feedback!
  Christine
 • Leeuwarder Courant
  Jong en oud kunnen jullie verleiden tot een zwoele zomerdans. Jullie meeslepende enthousiasme zorgt er al snel voor dat zelfs de meest stijve Noordeling soepel over de dansvloer zwiert!
  Leeuwarder Courant
  over het optreden tijdens de Zomer fair
 • Mallory
  Leuke swingende lessen met leuke instructeurs! Ga zo door! Jullie zijn toppers!
  Mallory
 • Aanmoedigingsprijs Salsa
  In korte tijd hebben jullie kans gezien om de prachtige Cubaanse Salsa op de kaart te zetten. Vanuit verschillende uitvalsbasissen bestrijken jullie een brede regio met het aanbieden van danslessen, demonstraties en workshops. Onze grote complimenten voor de wijze waarop jullie dit hebben gedaan.
  Aanmoedigingsprijs Salsa
  Stichting Salsa Platform

Dansstijlen

_6284038De Latijns-Amerikaanse dans, die zijn oorsprong vindt in Cuba, werd van oudsher gebruikt om het groepsgevoel binnen de samenleving te versterken. Het was niet alleen een mooie vorm van ontspanning voor de armere bevolking, maar ook een taal waarin iedereen zich kon uitspreken en zichzelf kon zijn.

Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten voeren over het algemeen de basispas uit met enkele varianten.

De naam ‘’Salsa’’ is afgeleid van een populair radioprogramma dat gesponsord werd door een fabrikant van pikante tomatensaus. Salsa is dan ook één van de pikantere dansen uit de Latijns-Amerikaanse dansen.

Net zoals de Salsa kan de Rumba gezien worden als een dans van de verleiding. De dame verleidt haar partner door hem beurtelings aan te trekken en dan weer af te wijzen. Deze Cubaanse vorm van de Rumba wordt behandeld tijdens de “Salsa con Rumba” lessen en wijkt af van de geëvalueerde vorm die vaak terug komt in het Moderne dansen.
Net zoals bij “knopen (nudos)” is dit karakteristiek voor de Cubaanse stijl welke zeer divers is.

Kizomba bij Salsa RomosHet woord Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk ‘feest’! Het staat bekend om het hebben van een langzame, indringende, toch sensuele ritme; het resultaat van de elektronische percussie. Deze uit de Semba afkomstige dans maakt steeds meer zijn opmars en is voor iedereen toegankelijk!

Bachata Salsa RomosBachata vindt zijn oorsprong in de Dominicaanse Republiek en wekt vooral een romantisch gevoel op bij de dansers. De complexe draaien die de Salsa wel kent, worden in deze stijl nauwelijks gemaakt. Bij de Bachata wordt op iedere tel gedanst, waarbij de 4e tel extra wordt bekrachtigd in de muziek!

Merenque Salsa RomosMerengue is evenals de Bachata afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Het tempo ligt van alle bovengenoemde stijlen hoger en de basispas is eenvoudiger. Er wordt gespeculeerd dat de typische dansbeweging ontstond uit het ‘’stappen’’ van aan elkaar geketende Afrikaanse slaven.